Silva League 26-27 april 2014

Kontroll 42

Tävlingsledningen för Silva League deltävling 3 på Vallåsen 27/4 beklagar att kontroll 42 var placerad i fel sänka inom ringen. Detta kan ha berört de 26 första löparna i H21E1 i olika omfattning. Löpare 27 fattade ett snabbt och svårt beslut att flytta kontrollen till korrekt sänka.

Tävlingsledningen har gjort en analys på hur/varför det inträffade har uppstått. Det har skett ett fel i kedjan enligt följande;

Fakta är att märkningen satt fel i lilla sänkan då bankontrollen gjordes vid nyår. Banläggaren kontrollerade och flyttade märkningen till rätt sänka. Olyckligtvis blev en mindre del av märkningen, utan kodsiffra, kvar vid den lilla sänkan. Denna satt även kvar efter att kontrollen flyttats av löpare. Märkningen vid rätt sänka var av någon anledning försvunnen då kontrollutsättningen gjordes, varpå stativet placerades vid den gamla utmärkningen.

Christer Ljungdahl, Tävlingsledare
Hjärnarps GH OL

Extra trafik-PM

Ett extra trafik-PM finns nu att läsa på eventor:
Eventor, Båstad 26 april
Eventor, Vallåsen 27 april

PM publicerat

PM för både lördag och söndag är nu publicerade. Läs mer på eventor:
Eventor, Båstad 26 april
Eventor, Vallåsen 27 april

Förbeställ fältlunch via Eventor

I Båstad kommer det att finnas kiosk med begränsat sortiment av smörgåsar, bullar, kakor och godis samt kaffe, te och kalla drycker. Mat erbjuds endast i form av fältlunch som serveras i samarbete med Restaurang Sand. Menyn för lördagen.

På Vallåsen erbjuds ett välförsett marketenteri med kaffe, te och kalla drycker, smörgåsar, bullar, kakor och godis, samt även en grill med korv och hamburgare. Fältlunch serveras i Vallåsens restaurang. Meny för söndagen.

Fältlunch måste förbeställas via Eventor senast söndagen den 20 april.

Träff på arenorna inför Silva League

Under den gångna helgen, i en strålande vårsol, besökte tävlingsledningen tillsammans med speaker Per Forsberg våra båda arenor. Hela arenaupplägget gicks igenom och de sista detaljerna justerades.

Utmaningen för lördagens arena i Båstad har varit att hitta ett bra flöde eftersom mycket redan finns på plats vid tennisstadion och inte går att flytta på. Det blir en stor arena på liten yta med gott om plats för åskådare att följa elitlöparna på nära håll från någon av de 6 000 sittplatserna på läktaren.

Söndagens arena på Vallåsens skidanläggning bjuder på närhet till allt, såväl parkering som dusch och servering. Här kommer det också att finnas fina möjligheter att följa både elitlöparnas och klubbkamraternas (trötta?!) väg mot mål efter skogens tuffa backar. Nu hoppas vi bara att solen kommer att skina lika mycket under tävlingshelgen och önskar er hjärtlig välkomna till Båstad och Vallåsen.

Följ eliten på plats eller på webben

Under både sprinten i Båstad och långdistansen på Vallåsen kommer man att kunna följa eliten på storbildsskärm på arenorna. Det är Dala Storbild som har fått uppdraget att göra medieproduktionen, som kommer att innehålla både GPS-tracking och livebilder från skogen. Har man inte möjlighet att vara på plats finns det även möjlighet att följa tävlingarna på webben.

SILVA league
Vi i Hjärnarps GH OL har fått uppdraget att arrangera deltävling två och tre i 2014 års Silva League. Det är med stolthet vi ser framemot att genomföra detta arrangemang då vi hoppas kunna samla stora delar av världseliten under två dagar.

Dag ett, lördag 26 april, är en stadssprint i Tennismetropolen Båstad med området runt tennisstadion som arena.

Dag två, söndag 27 april, blir det långdistans på Hallandsås norrsida med Vallåsens alpinanläggning som arena.

Båda dagarna kommer det att vara tävlingar för övriga orienterare i samma områden och arenor.
Kartritare och banläggare kommer att göra sitt allra bästa för att det skall bli bästa möjliga och utslagsgivande tävlingar.

Ni kommer förhoppningsvis att bjudas på en begynnande vårgrönska under dessa två dagar, dock lämnar vi inga garantier för detta.

Hjärnarps GH OL har tidigare arrangerat SM-tävlingar, VM-test, 5-nationers, Elit-tävlingar, Silva J-cup etc.

Hjärtligt välkomna till Bjäre och Hallandsås 26-27 april 2014.